Finns det design i konstruktioner?  

När det handlar om design så är detta i stort sett något som finns i allt du ser och använder. Detta gör att design är något som är mycket svårt att definiera och att det kan ha massor av olika former. Här handlar det då inte bara om den form och de utseende som du kan se med ögat. Detta är bara den lilla del av design som kallas för visuell design. Naturligtvis kommer denna att vara mycket viktig när det gäller olika saker, och det blir automatiskt den delen av design som får oss att uppskatta en produkt. Hur som helst finns det något som kallas för konstruktionsdesign, och detta är då det som många gånger börjar på pappret via en ritning som seden blir det som gör att olika saker blir användbara och lätta att använda.

Education Friends Lifestyle Digital Device Group Concept

Här handlar det inte bara om att de saker som tillverkas med hjälp av konstruktionsdesign blir lättanvända, utan genom att noggrant planera denna del av design, så kommer även detta att medföra en bättre eller sämre kvalitet på den produkt eller det redskap som tillverkas. Med det sagt kommer det alltså att finnas design i allting som har med konstruktioner att göra. Det som skiljer mellan konstruktionsdesign och den visuella designen som också går under namnet visuell kommunikation är just vilken utbildning som måste finnas för att utföra jobbet.

När det gäller visuell design så kommer det inte att behövas någon utbildning, utan här är det egentligen den estetiska blicken som ligger till grund för detta. Naturligtvis kommer det alltid att vara en fördel att vara den som har konstnärlig eller en utbildning inom marknadsföring, när detta jobb ska utföras men detta är inget krav för att lyckas. När detta jämförs med konstruktionsdesign så kommer detta att vara helt annorlunda. Här handlar det om allt från CAD-ritningar till kunskaper gällande hållfasthet, mekanik samt även elektronik och hur allt detta kan sammanfogas på ett säkert och effektivt sätt för att det ska fungera. Här är det naturligtvis också viktigt med visuell design, men detta kommer som ett andra steg då funktionen och kvaliteten samt säkerheten alltid är den viktigaste.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Decada