Inred med posters

Det är betydligt lättare att inreda med snygga posters än med tavlor, då de är billigare och lättare att köpa in. Posters är både snygga och billiga, en kombination som är svårslagbar. Här kommer lite idéer om hur man kan inreda med posters i sitt hem.

Abstrakta posters

När man väljer posters kan man utgå ifrån flera saker. Givetvis är motivet viktigt, men väljer man abstrakta former och färger kan man låta dem matcha de färger som finns i rummet. Det kan ge en sammanhållen och häftig effekt. På samma vis kan man även matcha tonerna mot de toner som eventuellt finns på en tapet. Har man möjlighet kan man göra egna posters, som motsvarar de former och färger man önskar. Abstrakta posters behöver inte vara svårare att göra än att man utgår från en favoritfärg och sätter ihop olika former. En annan sak som kommer ha stor betydelse är vilka ramar man använder. De flesta posters kommer se snygga ut med svarta fotoramar som är lagom stora. Den som vill sticka ut beställer riktigt stora posters, som man lutar mot väggen istället för att hänga upp.

Posters med fotografiska motiv

Väljer man ett fotografiskt motiv på sina posters blir det ofta snyggt om man har ett sammanhållet tema på dem. Svartvita fotografier har en annan känsla än färg, och kan ge betydligt starkare kontraster. Oavsett vilka motiv man väljer, ska det förstås kännas personligt och unikt för en själv. Det finns alltid olika inredningstrender som man kan hämta inspiration ifrån. Färger kan man också hämta ifrån färgcirkeln, där man lätt hittar komplementfärgerna.

Att välja motiv

Den som inte har något särskilt favoritmotiv i tankarna kan ändå använda sig av lite olika tankesätt för att hitta något som passar att inreda med. Man kan prova att sätta en poster i olika rum för att se om det händer någonting, det ska kännas att rätt motiv sitter i rätt rum. Man ska heller inte låta en vägg stå tom i flera år bara för att man inte hittar rätt motiv. Då kan man ta något tillfälligt motiv i väntan på att man kommer på vad det egentligen ska vara som ska hänga på väggen. Man ska heller inte överanalysera valet av motiv, utan gå på känsla och vad som gör att man känner sig glad då man ser det. Är det fortfarande omöjligt att tänka ut ett passande motiv, är det bättre att välja abstrakta posters, med färger som matchar olika objekt i rummet där det hänger. Då kan man se tavlorna som inredningsdetaljer som hjälper till att skapa en helhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Decada