Att finputsa designen på huset

Att renovera är en populär sysselsättning hos det svenska folket och många lägger ned tusentals kronor varje år på att skapa ett fint och hemtrevligt hem. Det kan röra sig om att snygga till i badrummet, blåsa ut köket eller tapetsera om samt att bygga till olika typer av tillbyggnader på huset. Men en vanlig aspekt inom renoveringen härrör ute renoveringen som inkluderar fasadrenovering och inte minst byte av dörrar och fönster.

Dörrar och fönster

Att finputsa sina dörrar och fönster eller helt enkelt byta ut dem, gör mycket för utsidan på ett hus. Idag finns det en rad aktörer som specialiserar sig på dörrar och fönster – bland andra SparFönster som har ett gediget utbud. Det man bör tänka på när man sätter in nya dörrar och fönster, är att de både ska vara hållbara, välisolerade, täta, klimatsmarta och snygga eftersom designaspekten spelar stor roll. Tänk dock på att även insidan bör vara miljövänligt inredd. De ska också vara säkra för att förhindra att tjuvar ska kunna bryta upp dem på nolltid och begå inbrott. En snygg dörr eller ett fönster ska således fylla allehanda funktioner, där designen bara är en av dessa.

Tack vare att det finns så många olika modeller, material och färger på dörrar och fönster, så har ägaren också en stor valfrihet att göra om husets utsida på bästa sätt.

När husets utsida behöver ett ansiktslyft

Beroende på vilket material husets fasad är gjort av utvändigt, så måste huset få sig ett ansiktslyft lite då och då, inklusive dörrar och fönster vilka man brukar fräscha upp i samma veva. Vid en renovering av husets utsida kan man gott fokusera på designaspekten, då detta verkligen är ett tillfälle att göra om och göra rätt. Trä behöver en uppfräschning minsta var 7-8 år och puts och betong samt plåt kan ta lite längre. När man ska byta dörrar och fönster gäller det att se till husets helhet för att skapa det rätta intrycket så att ingenting ser plottrigt eller opassande ut.

Rengöring – det första steget

Innan man ger sig i kast med att sätta in nya dörrar och fönster eller slänga på nya kulörer på sitt hus, så är det viktigt att husets alla yttre vrår får sig en rejäl genomkörare först. Detta innebär att de ska rengöras, putsas och skrubbas för att avlägsna gammal rost, sprickor och fula fläckar innan man kan ägna sig helt och fullt åt design och andra moment. Detta arbetsmoment kanske inte är det roligaste på skalan, men ack så viktigt för att huset ska få den glans som det förtjänar.

Designa om ditt hus

Med tillbyggnationer och nya detaljer på huset kan du ge ditt hem ett helt nytt utseende. Höj taket, sätt in takfönster eller bygg till ett uterum. Detta är alla relativt enkla medel för att både höja värdet och designfaktorn på din bostad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Decada