Design och säkerhet

När det gäller design och säkerhet är det inte alltid säkert att termerna går hand i hand. Ibland är det till exempel som så att de säkraste alternativen inte är de snyggaste. När det gäller snygga saker är det inte heller säkert att de är så säkra. I ett vanligt hem är det ofta bra att kombinera design och säkerhet. Det sker dock inte alltid. Men när är det egentligen viktigt att prioritera säkerhet framför design?

Offentliga platser

När det rör sig om offentliga platser kan det vara mycket klokt att tänka på att man prioriterar säkerhet. Ibland behöver man kunna kontrollera vilka som kommer in till en viss plats och då kan Speedgate vara en bra lösning, som dessutom är snygg. Just det här är en bra lösning som verkligen kombinerar design och säkerhet.

Dörrar, lås och fönster

I ett vanligt hem vill man inte att vem som helst ska kunna ta sig in. Därför sätter man in dörrar och fönster. De skyddar också mot väder och vind, samt ger huset ett bättre utseende. Det som har blivit allt mer populärt är att man satsar på dörrar som ger ett bättre skydd även om de inte är fullt lika snygga som en designad dörr.

Om man har ett förråd i ett komplex eller på en annan plats än i den egna bostaden ser man antagligen till att det är ordentligt stängt och låst. Att välja ett litet och designat lås är det antagligen inte så många som tänker på. Här kommer säkerhetstänket först.

Hushållsmaskiner

När det gäller hushållsmaskiner finns det väldigt många olika märken och modeller att välja mellan på marknaden. De alla kännetecknas överlag som säkra och det spelar inte någon större roll vad man väljer. Det som märks allt mer är att människor väljer maskiner som ser bra ut i deras kök. Det kan handla om att man väljer en maskin i en viss färg, eller om att man köper ett mindre kylskåp istället för standardstorleken.

Design framför säkerhet

Ibland kan man dock tänka på designen framför säkerheten. När det gäller tavlor är det såklart finare att ha vackra motiv framför en utrymningskarta till exempel. Även när det gäller prydnadssaker och textilier tänker man en hel del på design. Hur pass designat hem man kan ha beror lite på omständigheterna. Om man har husdjur eller små barn ställer man antagligen inte fram de finaste sakerna på platser där de kan slås ner. En designad tapet i tåligt material kan dock vara fint vid matplatsen eller i vardagsrummet. En snyggt designad soffa i en tålig klädsel kan också fungera. Det man dock inte får glömma bort att tänka på är att sakerna också ska vara funktionella. Om så inte är fallet spelar det ingen större roll om de vare sig är designade eller säkra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Decada