Design – för funktion och estetik

Design är något vi är omgivna av hela tiden i de miljöer vi vistas i. Design kommer från latinets designo som betyder att peka ut, avbilda och framställa och syftar på ett föremåls formgivning och processen kring den, både vid tillverkning för hand och industriellt. När man formger en produkt så vill man att den ska vara väl fungerande och lätt att använda men också estetiskt tilltalande.

Så länge människan har funnits har hon alltid velat tillverka vackra föremål, hantverksarbete gjordes redan under stenåldern. I och med industrialismens framväxt på 1900-talet blev det vanligt med masstillverkade varor som framställdes snabbt och billigt. På 1930-talet kom materialet bakelit som möjliggjorde serietillverkning till en låg kostnad. En revolution under 1950- och 60-talen var materialet plast. Med termoplast kunde man formge föremål precis som man ville ha dem. Under 1980- och 90-talen blev elektronikvaror ett nytt område för formgivare, och under de senaste decennierna har miljöhänsyn blivit allt viktigare när det gäller tillverkning av produkter.

Design betyder mycket för trivseln i hemmet. Man vill omge sig med vackra möbler, textilier, tavlor och prydnads- och nyttoföremål, men de ska också vara funktionella och slitstarka. Inred ditt hem som det passar just dig, håll dig till en stil eller blanda olika stilar. Letar du efter snygga tavlor ska du besöka deseniooutlet.se som säljer billiga posters. Välj bland texttavlor, fotokonst, svartvita motiv, naturmotiv, barntavlor och mycket annat. Du beställer lätt på nätet och får tavlan inom 1–3 arbetsdagar. Tavlorna passar alla slags hem och i alla rum, alltifrån den som vill en klassiskt ren stil till den som vill hänga med i de allra senaste trenderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Decada