Design eller funktion – Vad är viktigast?  

När det nu har behandlats visuell design och konstruktionsdesign på denna lilla informativa blogg, så kommer det naturligtvis att innebära en sista fråga. Denna är då vilket av dessa två som är det viktigaste när det gäller design. Detta kommer också att vara något som blir mycket svårt att svara på om svaret ska gälla allt det som handlar om design. I det fallet kommer det helt enkelt inte att kunna ges ett klart svar på vad som är viktigast. Här kommer du då att få dela upp olika saker och produkter som innehåller design av någon typ för att vara den som ska få ett begrepp om vad som är viktigast gällande olika kategorier av produkter.

Om det enbart gäller saker som du ska se på och kanske bara beundra, eller även när det gäller vissa typer av kläder som du bara ska använda en eller två gånger i livet, så kommer då alltid den visuella designen och det utseende som produkten har att vara det viktigaste. Här spelar det ingen roll om du verkligen trivs med att använda det eller om det ens är något som är användbart. Det är dock bara inom dessa områden som den visuella designen kan vara det enda och det mest viktiga som finns inom design. Gällande allt annat kommer det att vara en kombination mellan konstruktionsdesign och visuell design eller enbart konstruktionen som gäller.

Beautiful hipster woman using laptop at cafe

På så sätt kommer allt som rör produkter som ska ha en viss funktion, kvalitet och användarvänlighet att vara de som är föremål för konstruktionsdesign. Denna typ av design kommer då att finnas i två versioner. Konstruktionsdesign finns i visuell modell och även i de modeller som du kan ta på i verkliga livet. När det gäller en visuell design på nätet kommer denna alltid att vara högst beroende av konstruktionsdesign. Då detta kommer att vara alla de delar du inte ser på nätet som gör att den design du ser verkligen fungerar på ett sätt som du förstår. I och med detta kommer alltid konstruktionsdesign att vara det som är viktigare än den visuella designen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Decada